Translate

måndag 16 november 2015

Den tid som är kvar. Artikel av P Eliasson. Herren är nära.





HERREN är nära nu. Jesu tillkommelse. Den tid som är kvar .. Artikel. Ta ställning

Herren är nära nu
Appell av Paulus Eliasson

Vi har talat en hel del om Jesu tillkommelse. I sitt första brevs fjärde kapitel talar Petrus om den tid som är kvar. Han manar oss att vi:

– …den tid som är kvar inte längre lever efter människors begär utan efter Guds vilja. (v. 2)

Och längre fram:

-Slutet på allting är nära (v. 7) 

Slutet. Det låter så negativt. Nu tar det slut snart. Nu är det ingenting kvar. Men detta ord på grekiska, telos, betyder egentligen ”målet”. Målet är nära. Målet som vi ser fram emot. Det är alltså inte bara slutet; som om vi ska över ett stup, och så är det färdigt. Det är ett mål som vi ser fram emot. Slutet på allting är nära. I en sådan situation kan man tänka sig att vi drabbas av panik. Vi skulle förlora besinningen. Nu är slutet så nära, så vi blir nästan desperata. Men då säger Petrus så här:

-Var därför förståndiga och nyktra, så att ni kan be. (v. 7)

Det är detta aposteln manar fram. Förstånd, nykterhet och ett böneliv. Och så fortsätter han:

-Framför allt skall ni älska varandra innerligt, ty kärleken överskyler många synder. Var gästfria mot varandra utan att klaga. Tjäna varandra, var och en med den nådegåva han har fått, som goda förvaltare av Guds mångfaldiga nåd. (v. 8-10)

Han talar om gemenskapen. Mot varandra. Älska varandra, tjäna varandra! Och så kommer han till konklusionen:

-…så att Gud i allt blir ärad genom Jesus Kristus. (v. 11)

Petrus har hela tiden det här perspektivet: Jesus kommer snart! Men, precis som Paulus talar om i Tessalonikerbreven, så säger han: Förlora inte besinningen! Ni behöver inte bryta ihop för den sakens skull. Nu ska vi vara nyktra. Nu ska vi vara förståndiga. Nu ska vi be. Nu ska vi älska varandra. och visa gästfrihet mot varandra. Och, framför allt, vi ska tjäna varandra med de gåvor som Gud har lagt ner i församlingen. Det är hans tanke.
I sitt andra brev talar Petrus om detsamma. Han säger att Herrens dag kommer som en tjuv i tredje kapitlet.
Först talar han om den tid som är kvar, och att slutet är nära. Här talar han om en världsordning som går emot sin upplösning för att avlösas av något annat. Och så fortsätter han:

-Då nu allt detta går mot sin upplösning, hur heligt och gudfruktigt skall ni då inte leva, medan ni väntar på Guds dag och påskyndar dess ankomst. (2 Petr 3:11-12)

Här talar han om helighet, han talar om gudsfruktan, han talar om att vänta och att påskynda. Detta är några av de element som Gud önskar ska finnas i våra liv. Det ska finnas den här innerligheten, kärleken till varandra, att ta hand om varandra, att visa gästfrihet och att tjäna varandra. Att vara nyktra och vaksamma. Att vara förståndiga, så vi kan be tillsammans. En sådan atmosfär önskar Gud skapa i gemenskapen. Och nu är det ännu mera angeläget att påminna varandra om att Jesus kommer. Slutet på allting, målet som vi ser fram emot är så nära.
Herren är närmare idag än den dag då du blev kallad till frälsning. Herren är nära.
Gud vill att vi i den tid som ligger framför ska förstå hur vi då ska leva. Petrus säger: I helighet och gudsfruktan. I förväntan och påskyndande av Herrens dags tillkommelse. I förstånd, i nykterhet, i bön, i tjänst för varandra. Framför allt, säger han, ska ni älska varandra, för kärleken överskyler en myckenhet av synder. Tiden är så nära, och därför måste vi ösa ut av det gudsliv vi har fått nedlagt i våra liv till andra människor, så att de får se det och kan få uppleva frälsningen. För Herren är så nära. Och i allt, skriver Petrus, ska Kristus bli förhärligad igenom sin församling.
ARTIKEL FRÅN:http://www.midnattsropet.se/search/label/Jesu%20tillkommelse
*

Maria:  Slutet. Målet. Början.   Slutet är början. Jesus skall hämta den troende hem och då börjar det livet vi väntat på: Det eviga livet. Den som tror på Jesus och älskar honom och gör hans vilja kommer att komma hem.

Många frälsta tror det dröjer kanske tio eller tjugo år innan Jesus kommer tillbaka, men då tror jag inte att de verkligen ser vad som sker på jorden och vilket tillstånd som jorden och världen befinner sig i. Jag kan inte hålla med om att det kan dröja så länge, jag tror det är mycket tidigare än så som Jesus kommer tillbaka för att hämta de troende.Kanske några få år.

De som inte känner Jesus förstår inte alls vad vi pratar om, de tror att vi är helt knasiga och hjärntvättade, men så är det ej. Det är de som är hjärntvättade av världen och media m m, så att de inte förstår att ta emot Jesus, fast de säkerligen hört talas om och läst om honom.

Välkommen tillbaka hit/Maria


söndag 15 november 2015

D Wilkerson and the last days. / Joh 15:18 m m. Antikrist´s ande




BIBLE PROPHECY - 2015 GLOBAL APOCALYPSE AND THE ANTICHRIST SPIRIT

What´s happening?  The spirit of Antichrist rules. What about Jesus? Do you believe in him?
Watch Video.
Människorna i de sista dagarna
2 Tim 3 :1 Det skall du veta att i de sista dagarna skall det komma svåra tider. 2 Människorna kommer att älska sig själva och vara penningkära, skrytsamma, stolta, hånfulla, olydiga mot sina föräldrar, otacksamma, gudlösa, 3 kärlekslösa, oförsonliga, skvalleraktiga, obehärskade, råa, fientliga mot det goda, 4 falska, egensinniga och högmodiga. De skall älska njutning i stället för Gud 5 och ha ett sken av gudsfruktan men förneka dess kraft. Håll dig borta från dem! 6 
Bland dem finns sådana som smyger sig in i hemmen och snärjer svaga kvinnor, som är tyngda av synder och drivs av många slags begär 
7 och som ständigt undervisas men aldrig kan komma till insikt om sanningen. 8 Liksom Jannes och Jambres satte sig upp emot Mose, står dessa män emot sanningen. Det är människor med ett fördärvat sinne. Deras tro håller inte provet. 9 Men de kommer inte längre att ha någon framgång. Deras galenskap skall bli uppenbar för alla, liksom fallet blev med Jannes och Jambres.

Antikrist´s ande är  över människor och regerar deras liv, vänd om! Se vad som sker. Timmen är sen, vänd om till Gud.
Timmen är sen, mycket sen.

2 Thess 10:20,  Jeremia 5... svårt att höra vad D Wilkerson nämner för bibelställen, lyssna till predikan och tänk till.
Jesu lärjungar blir hatade av världen

Joh 15:18 Om världen hatar er, skall ni veta att den har hatat mig innan den hatat er. 19 Om ni vore av världen, skulle världen älska er som sina egna. Men ni är inte av världen, utan jag har utvalt er och tagit er ut ur världen. Därför hatar världen er. 20 Kom ihåg vad jag har sagt: tjänaren är inte förmer än sin herre. Har de förföljt mig, skall de också förfölja er. Har de bevarat mitt ord, skall de också bevara ert ord. 21 Men allt detta kommer de att göra mot er för mitt namns skull, därför att de inte känner honom som har sänt mig. 22 Om jag inte hade kommit och talat till dem, skulle de inte ha synd, men nu har de ingen ursäkt för sin synd. 23 Den som hatar mig hatar också min Fader. 24 Om jag inte bland dem hade gjort sådana gärningar som ingen annan har gjort, så skulle de inte ha synd. Men nu har de sett dem och har hatat både mig och min Fader. 25 Så skulle det ord uppfyllas som står skrivet i deras lag: De har hatat mig utan anledning. 26 När Hjälparen kommer, som jag skall sända er från Fadern, sanningens Ande, som utgår från Fadern, då skall han vittna om mig. 27 Också ni skall vittna, eftersom ni har varit med mig ända från början.
Ja världen hatar den troende på Jesus.

FRID/ Maria