Translate

torsdag 20 mars 2014

Namnet Jesus /Frälsning. Vittnesbörd


Foto Maria



Namnet Jesus - Himlens hälsning!
Vittnesbörd av Linda Boman

Från: http://www.midnattsropet.se/2013/07/namnet-jesus-himlens-halsning.html


Himlen hälsar oss att i namnet Jesus finns det frälsning och befrielse. Det är Gud som i sin stora kärlek till hela mänskligheten hälsar oss detta. Och det är verkligen sant! När jag själv i min stora nöd kastade mig i hans famn och ropade på honom, så svarade han med en gång. Han svarade med att fylla mitt hjärta med en förunderlig frid och glädje.
Det ingen människa hade lyckats med, det gjorde Jesus! Jag blev så påtagligt förvandlad att när jag nästa dag skulle gå till arbetet så blev jag själv förundrad. Jag var inte densamma som jag hade varit; denna rastlösa, ångestfyllda människa som innan. Nu porlade det inom mig av frid och glädje. Min börda av synd och skuld hade tagits bort. Vilken lycka! Hade jag blivit en ny människa? JA, definitivt! Bibeln säger oss att vi måste bli födda på nytt. Det kan vi bli genom att Jesus tog våra synder och skulder när han dog på korset för vår skull, ja för din och min skull! Det är en fri gåva som vi får ta emot, men vi måste kapitulera inför Jesus och öppna våra hjärtan för honom. Han vill ge oss av sin nåd och kärlek, bara han kan förvandla ditt liv, så kasta dig i hans armar. Jesus vill och han förmår! Gud välsigne dig att ta emot Jesus i ditt liv.








onsdag 19 mars 2014

Möt icke dagen förrän du först mött Gud






"Du skall på morgonen stiga upp — och ställa dig på toppen av berget, mig till mötes, men ingen må stiga upp med dig" 2 Mos 34: 2-3.

MORGONVÄKTEN är av livsviktig betydelse. Du skall icke möta dagen, innan du först mött Gud; icke blicka in i någons ansikte, förrän du först blickat in, i Hans. Du kan icke vänta att vinna seger, om du börjar din dag i egen kraft. Begynn dagens arbete, sedan du först haft en stund av stilla begrundan inför Gud. Träd icke i beröring med någon människa, icke ens med dina närmaste, innan du först haft umgänge med ditt livs dyrbara Ledsagare — Jesus Kristus.

Möt Honom i enrum. Möt Honom regelbundet, gör det inför den öppna Boken, genom vilken Han vill giva dig råd och undervisning. Gå in i de dagliga plikterna och möt de oväntade uppgifterna under Hans ledning. Låt Honom kontrollera alla dina handlingar under dagens lopp.

"O, må Guds dyra stämma 
till våra hjärtan gå, 
förrän rösterna i världen 
till våra öron nå! 
Hur saligt att få lyssna 
till Herrens eget ord 
och där få samla manna 
ifrån Hans rika bord!

Men du, som suckar över
din "brist på kraft" – ack vet,
att bönen just är nyckeln
till kraftens hemlighet.
Den enda väg, som för oss
till lydnad för Hans bud,
är själens stilla, trägna
umgängelse med Gud."

Från "Källor i öknen" av Mrs. Chas. E. Cowman

  

/Maria

tisdag 18 mars 2014

Gud räddade Jona! "Jag har inget hopp!" /D W länk





Vem kastade Jona ner i dessa djup av mörker ? Det var Gud! Den himmelska Fadern tog profeten ner till botten och förberett valen till att svälja honom . Jona bok kap 2.


Gud tillåter oss att sjunka i förtvivlan över vår synd eller olika problem , tills vi inte har någon annan att vända oss till utan honom . Och vi gråter "Oh , Herre, hör mig ! Jag har inget hopp .Du måste rädda mig !" 

Gud var inte arg på Jona , så varför lät han detta hända med honom ? Det skedde eftersom han ville stoppa sin tjänare från att fly från hans vilja . Han ville att Jonah skulle följa hans plan så att han skulle bli välsignad.  Kort sagt , tog Gud Jona ner till djupet för att återställa honom till den tro han borde ha.


Gud vill att vi ska lita på och tro på honom!

Jona var på havsbotten och ropade efter att bli räddad ur den stora fiskens buk.
( Jona 2:03 och 6 ) 

Predikan D Wilkerson:

http://sermons.worldchallenge.org/en/node/26955?src=devo-email


Min egen erfarenhet är att problemen skulle sluka mig precis som valen slukade Jona, men att Gud är alltid min enda räddning!